11 oct. 2007

OU 34/2006

ANEXA 3

INFORMATII CARE TREBUIE INCLUSE IN ANUNTURI

ANEXA 3A

INFORMATII CARE TREBUIE INCLUSE IN ANUNTURILE PENTRU ACHIZITIILE PUBLICE

ANUNT SIMPLIFICAT DE INFORMARE PREALABILA CU PRIVIRE LA PUBLICAREA ANUNTULUI DE INTENTIE IN SEAP

1. Tara autoritatii contractante

2. Denumirea autoritatii contractante

3. Adresa de Internet unde se publica anuntul de intentie (URL)

4. Numarul (numerele) de referinta din Nomenclatura CPV

ANUNT DE INTENTIE

1. Denumirea, adresa, numarul de fax, adresa de e-mail ale autoritatii contractante si ale biroului de la care se pot obtine, dupa caz, informatii suplimentare. In cazul in care urmeaza sa fie atribuit un contract de servicii sau de lucrari, se precizeaza institutiile competente si punctele de contact (inclusiv adresa de Internet) de la care se pot obtine informatii suplimentare cu privire la cadrul legislativ general privind impozitarea, protectia mediului, protectia muncii si conditiile de munca, aplicabil in locul in care urmeaza sa fie realizata prestatia.

2. Dupa caz, se precizeaza daca este vorba de un contract de achizitie publica rezervat atelierelor protejate sau a carui executare este prevazuta in cadrul unui program de angajare protejata.

3. In cazul achizitiei de lucrari: natura si dimensiunea lucrarilor; locul de executie; daca lucrarea este divizata in mai multe loturi, caracteristicile esentiale ale respectivelor loturi; daca este posibil, estimarea costurilor pe care le implica lucrarile in cauza; numarul (numerele) de referinta din nomenclatura.

In cazul achizitiei de produse: natura si cantitatea sau valoarea produselor care urmeaza sa fie furnizate; numanul (numerele) de referinta din nomenclatura;

In cazul achizitiei de servicii: valoarea totala estimata a achizitiilor in fiecare din categoriile de servicii prevazute in anexa 2A; numarul (numerele) de referinta din nomenclatura.

4. Date provizorii prevazute pentru initierea procedurilor de atribuire a contractului sau a contractelor, in cazul contractelor de servicii specificandu-se categoria in care se incadreaza fiecare.

5. Dupa caz, se precizeaza daca urmeaza sa fie incheiat un acord-cadru.

6. Dupa caz, alte informatii.

7. Data transmiterii spre publicare a anuntului de intentie sau, dupa caz, data transmiterii spre publicare a anuntului simplificat de informare prealabila.

8. Se precizeaza daca contractul intra sub incidenta Acordului OMC (numai in cazul anunturilor transmise spre publicare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene).

ANUNTUL DE PARTICIPARE PENTRU CONTRACTELE DE ACHIZITIE PUBLICA

Licitatie deschisa, licitatie restransa, dialog competitiv, negociere:

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon si de fax, adresa de e-mail ale autoritatii contractante.

2. Dupa caz, se precizeaza daca este vorba de un contract de achizitie publica rezervat atelierelor protejate sau a carui executare este prevazuta in cadrul unui program de angajare protejata.

3. (a) Procedura de atribuire aleasa;

(b) Dupa caz, motivul recurgerii la procedura accelerata (in cazul licitatiei restranse si negocierii);

(c) Dupa caz, se precizeaza daca urmeaza sa fie incheiat de un acord-cadru;

(c) Dupa caz, se precizeaza daca urmeaza sa fie incheiat un acord-cadru;

----------------

Lit. (c) a punctului 3 din sectiunea "Anuntul de participare pentru contractele de achizitie publica" a anexei 3A a fost modificata de pct. 52 al articolului unic din LEGEA nr. 337 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 625 din 20 iulie 2006.

(d) Dupa caz, se precizeaza daca urmeaza sa fie utilizat un sistem dinamic de achizitie;

(e) Dupa caz, se precizeaza daca urmeaza sa fie aplicata o licitatie electronica [conform prevederilor de la art. 161 lit.a)].

4. Forma contractului.

5. Dupa caz, locul executiei lucrarilor, locul de livrare a produselor sau locul prestarii serviciilor.

6. (a) Pentru achizitia de lucrari:

- natura si dimensiunea lucrarilor, caracteristicile generale ale lucrarii; se precizeaza, daca este cazul, optiunea de achizitionare a unor lucrari noi similare si, daca se cunoaste, calendarul provizoriu pentru recurgerea la aceste optiuni, precum si numarul de reinnoiri posibile; in cazul in care contractul este divizat in mai multe loturi, dimensiunea respectivelor loturi; numarul (numerele) de referinta din nomenclatura,

- informatii privind obiectivul lucrarii sau contractului, in cazul in care acesta implica si proiectare,

- in cazul unui acord-cadru, se precizeaza durata prevazuta a acordului-cadru, valoarea totala estimata a lucrarilor care urmeaza a se executa pe durata acordului-cadru, precum si, in masura in care este posibil, valoarea individuala si frecventa contractelor care urmeaza sa fie atribuite.

(b) Pentru achizitia de produse:

- natura produselor care urmeaza sa fie furnizate precizand totodata daca achizitionarea se va realiza prin cumparare, cumparare in rate, inchiriere leasing sau orice combinatie a acestora; cantitatea de produse care trebuie furnizata; se precizeaza, daca este cazul, optiunea de achizitionare a unor cantitati suplimentare si, daca se cunoaste, calendarul provizoriu pentru recurgerea la aceste optiuni, precum si numarul de reinnoiri posibile; numarul (numerele) de referinta din nomenclatura,

- in cazul contractelor cu caracter de regularitate sau care pot fi reinnoite in decursul unei anumite perioade, se precizeaza, daca se cunoaste, calendarul atribuirii contractelor ulterioare,

- in cazul unui acord-cadru, se precizeaza durata prevazuta a acordului-cadru, valoarea totala estimata a produselor care urmeaza a se livra pe durata acordului-cadru, precum si, in masura in care este posibil valoarea individuala si frecventa contractelor care unneaza sa fie atribuite.

(c) Pentru achizitia de servicii:

- categoria si descrierea serviciului; numarul (numerele) de referinta din nomenclatura; cantitatea serviciilor care trebuie prestate; se precizeaza, daca este cazul, optiunea de achizitionare a unor servicii noi similare si, daca se cunoaste, calendarul provizoriu pentru recurgerea la aceste optiuni, precum si numarul de reinnoiri posibile,

- in cazul contractelor cu caracter de regularitate sau care pot fi reinnoite in decursul unei anumite perioade, se precizeaza, daca se cunoaste, calendarul atribuirii contractelor ulterioare,

- in cazul unui acord-cadru, se precizeaza durata prevazuta a acordului-cadru, valoarea totala estimata a prestarilor pe durata acordului-cadru, precum si, in masura in care este posibil, valoarea individuala si frecventa contractelor care unneaza sa fie atribuite,

- se precizeaza daca prestarea serviciului este rezervata, in temeiul unor acte normative, unei profesii specifice (se indica actele normative respective),

- se precizeaza daca persoanele juridice trebuie sa indice numele si calificarile profesionale ale personalului responsabil cu prestarea serviciului.

7. In cazul in care contractele sunt divizate in loturi, se precizeaza posibilitatea operatorilor economici de a depune oferte pentru unul, mai multe sau toate loturile.

8. Termenul de finalizare sau durata contractului de lucrari/furnizare/servicii. In cazul in care este posibil, termenul la care incep lucrarile, la care sunt livrate produsele sau, dupa caz, la care sunt prestate serviciile.

9. Admiterea sau interzicerea ofertelor alternative.

10. Daca este cazul, conditii speciale de care depinde indeplinirea contractului.

11. In cazul licitatiei deschise:

(a) denumirea, adresa, numarul de telefon si de fax si adresa de e-mail a biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire (caietul de sarcini si orice alte documentele suplimentare);

(b) dupa caz, termenul de transmitere a respectivei solicitari;

(c) dupa caz, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii respectivei documentatii.

12. (a) Termenul de primire a ofertelor sau a ofertelor orientative, in cazul in care este utilizat un sistem de achizitie dinamic (licitatie deschisa);

(b) In cazul licitatiei restranse sau negocierii, data limita de primire a cererilor de participare;

(c) Adresa la care trebuie transmise;

(d) Limba sau limbile in care trebuie redactate.

13. In cazul licitatiei deschise:

(a) persoanele autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor;

(b) data, ora si locul deschiderii ofertelor.

14. Daca este cazul, garantiile solicitate.

15. Modalitati principale de finantare si de plata si/sau referiri la prevederile care le reglementeaza.

16. Dupa caz, forma juridica in care trebuie sa o ia asocierea grupului de operatori economici carora li s-a atribuit contractul.

17. Criterii de calificare/selectie privind situatia personala a operatorilor economici care pot atrage dupa sine excluderea acestora din urma, precum si informatiile/documentele prin care acestia dovedesc faptul ca nu se incadreaza in cazurile ce justifica excluderea. Criterii de calificare/selectie privind situatia economica - financiara precum si capacitatea tehnica si profesionala, a operatorului economic; informatii/documente pe care trebuie sa le prezinte operatorul economic pentru evaluarea capacitatilor minime cu caracter economic si tehnic, daca acestea au fost impuse. Nivelul (nivelurile) specific(e) minim(e) al capacitatilor impuse.

18. Pentru acordul-cadru: numarul sau, dupa caz, numarul maxim de operatori economici cu care se va incheia acordul-cadru, durata acordului-cadru, precizand, daca este cazul motivele care justifica o durata a acordului-cadru mai lunga de patru ani.

19. Pentru dialogul competitiv si negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare, se precizeaza, daca este cazul, derularea in mai multe etape succesive, pentru a reduce in mod progresiv numarul de solutii care urmeaza sa fie discutate sau de oferte care urmeaza sa fie negociate.

20. Pentru licitatia restransa, dialogul competitiv si negocierea cu publicarea prealabila a unui anunt de participare, in cazul in care se recurge la optiunea de reducere a numarului de candidati care vor fi invitati sa prezinte o oferta, sa participe la consultari sau sa negocieze: numarul minim si, dupa caz, numarul maxim propus de candidati si criteriile obiective care urmeaza sa se aplice pentru a selecta respectivul numar de candidati.

21. Perioada de timp in care ofertantul trebuie sa isi mentina oferta valabila.

22. Dupa caz, denumirea si adresa operatorilor economici deja selectati de autoritatea contractanta (negociere).

23. Criteriul de atribuire a contractului: "pretul cel mai scazut" sau "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic". Factorii de evaluare in cazul utilizarii criteriului "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic", precum si ponderea lor, se precizeaza doar in cazul in care nu figureaza in documentatia de atribuire sau, in cazul aplicarii dialogului competitiv sau negocierii, in documentatia descriptiva.

23. Criteriul de atribuire a contractului: "pretul cel mai scazut" sau "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic", precum si ponderea lor se precizeaza doar in cazul in care nu figureaza in documentatia de atribuire ori, in cazul aplicarii dialogului competitiv sau negocierii, in documentatia descriptiva.

----------------

Punctul 23 din sectiunea "Anuntul de participare pentru contractele de achizitie publica" a anexei 3A a fost modificat de pct. 52 al articolului unic din LEGEA nr. 337 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 625 din 20 iulie 2006.

24. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail a biroului de la care se pot obtine aceste informatii.

25. Data publicarii anuntului de intentie sau, dupa caz, precizarea ca nu a fost publicat un astfel de anunt.

26. Data transmiterii spre publicare a anuntului de participare.

27. Se precizeaza daca contractul intra sub incidenta Acordului OMC (numai in cazul anunturilor transmise spre publicare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene).

ANUNTUL SIMPLIFICAT DE PARTICIPARE LA UN CONTRACT DE ACHIZITII PUBLICE IN CADRUL UNUI SISTEM DE ACHIZITIE DINAMIC

1. Tara autoritatii contractante.

2. Denumirea si adresa de e-mail a autoritatii contractante.

3. Referinte privind publicarea anuntului de participare la sistemul dinamic de achizitii.

4. Adresa de e-mail la care este disponibila documentatia de atribuire (caietul de sarcini si documentele suplimentare) referitoare la sistemul dinamic de achizitii.

5. Obiectul contractului: descrierea prin numarul (numerele) de referinta din nomenclatura "CPV" si cantitatile care se vor achizitiona sau dimensiunea contractului care urmeaza sa fie atribuit.

6. Termenul de depunere a ofertelor orientative.

ANUNTUL DE ATRIBUIRE

1. Denumirea si adresa autoritatii contractante.

2. Procedura de atribuire aplicata. In cazul aplicarii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, se prezinta motivele justificative.

3. Contractul de lucrari: natura si dimensiunea prestatiilor, caracteristicile generale ale lucrarii.

Contractul de furnizare: natura si cantitatea produselor furnizate, dupa caz, pe furnizor; numarul de referinta din nomenclatura.

Contracte de servicii: categoria si descrierea serviciului; numarul de referinta din nomenclatura; cantitatea de servicii achizitionate.

4. Data atribuirii contractului de achizitie publica.

5. Criteriul de atribuire a contractului de achizitie publica.

6. Numarul de oferte primite.

7. Denumirea si adresa ofertantului/ofertantilor castigator/castigatori.

8. Pretul sau gama preturilor platite.

9. Valoarea ofertei celei mai ridicate si a ofertei celei mai scazute luate in considerare in vederea atribuirii contractului de achizitii publice.

10. Daca este cazul, valoarea si partea din contract care urmeaza sa fie subcontractata.

11. Data publicarii anuntului de participare.

12. Data transmiterii spre publicare a anuntului de atribuire.

13. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail a biroului de la care se pot obtine aceste informatii.

ANEXA 3B

INFORMATII CARE TREBUIE INCLUSE IN ANUNTURILE DE PARTICIPARE LA CONCESIUNEA DE LUCRARI/SERVICII

1. Denumirea, adresa, numarul de fax, adresa de e-mail a autoritatii contractate.

2. (a) Locul executiei lucrarilor/prestarii serviciilor

(b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea lucrarilor/prestarilor.

3. (a) Termenul de depunere a candidaturilor

(b) Adresa la care trebuie transmise

(c) Limba sau limbile in care trebuie redactate

4. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii

5. Criterii utilizate la atribuirea contractului

6. Dupa caz, procentajul minim din lucrari acordat partilor terte

7. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare

8. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail a biroului de la care se pot obtine aceste informatii.

ANEXA 3C

INFORMATII CARE TREBUIE INCLUSE IN ANUNTURILE DE PARTICIPARE ALE CONCESIONARILOR CARE NU SUNT AUTORITATI CONTRACTANTE

1. (a) Locul executiei lucrarilor

(b) Natura si dimensiunea prestarilor; caracteristicile generale ale lucrarii

2. Termenul de executie eventual impus

3. Denumirea si adresa organismului de la care se pot solicita caietele de sarcini si documentele suplimentare

4. (a) Termenul de primire a cererilor de participare si de primire a ofertelor

(b) Adresa la care trebuie transmise

(c) Limba sau limbile in care trebuie redactate

5. Daca este cazul, garantiile solicitate

6. Conditiile cu caracter economic si tehnic pe care trebuie sa le indeplineasca executantul de lucrari

7. Criterii utilizate pentru atribuirea contractului

8. Data transmiterii spre publicare a anuntului de participare

ANEXA 3D

INFORMATII CARE TREBUIE INCLUSE IN ANUNTURILE PENTRU CONCURSURILE DE SOLUTII

ANUNTUL DE PARTICIPARE LA CONCURS

1. Denumirea, adresa, numarul de fax, adresa de e-mail a autoritatii contractate si ale biroului de la care se pot obtine documentele suplimentare

2. Descrierea proiectului

3. Tipul de concurs: deschis sau restrans

4. In cazul unui concurs deschis: termenul de depunere a proiectelor

5. In cazul unui concurs restrans:

(a) numarul de participanti care vor fi selectati;

(b) dupa caz, numele participantilor deja selectati;

(c) criterii de selectie a participantilor;

(d) termenul de depunere a cererilor de participare.

6. Dupa caz, se precizeaza daca participarea este rezervata unei profesii specifice

7. Criteriile care urmeaza sa fie aplicate la evaluarea proiectelor

8. Numele membrilor juriului

9. Se precizeaza daca decizia juriului are caracter obligatoriu pentru autoritatea contractanta

10. Dupa caz, numarul si valoarea premiilor

11. Daca este cazul, se precizeaza platile care urmeaza sa fie efectuate tuturor participantilor

12. Se precizeaza daca, in urma concursului, contractul/contractele va/vor fi sau nu atribuite castigatorului sau castigatorilor concursului

13. Data transmiterii spre publicare a anuntului de participare

ANUNTUL PRIVIND REZULTATUL CONCURSULUI

1. Numele, adresa, numarul de fax, adresa de e-mail a autoritatii contractante

2. Descrierea proiectului

3. Numarul total de participanti

4. Numarul de participanti straini

5. Castigatorul (castigatorii) concursului

6. Dupa caz, premiul (premiile) acordate.

7. Referinte privind publicarea anuntului de participare la concurs

8. Data transmiterii spre publicare a anuntului privind rezultatul concursului.

Niciun comentariu:

 
google analytics