27 iun. 2007

Raport privind principalele evenimente desfasurate prin sistemul eLicitatie in perioada: 01.01.2007 – 31.03.2007

extras din raport:





"Inregistrari ale utilizatorilor in eLicitatie

Se observa ca, desi numarul autoritatilor inregistrate a ajuns la 4.712 in martie, inregistrarea in sistem nu se afla pe o directie buna . Era de asteptat ca acest numar sa fie in apropierea cifrelor publicate de autoritati. O explicatie poate fi faptul ca autoritatile contractante trateaza “cu lejeritate” obligatia de a publica anunturile in sistem, chiar daca nepublicarea acestor anunturi, in cazul in care s-a incheiat o procedura, duc la incalcarea legislatiei privind atribuirea contractelor de achizitii publice. In Romania functioneaza in jur de 10.000 autoritati contractante dar mai mult de jumatate dintre acestea nu si-au publicat nici un anunt sau nu au avut nevoie de a-si publica anunturi sau invitatii.Daca in luna ianuarie numarul mediu de inregistrati pe zi era de 95, in februarie acesta a scazut la 65 iar in martie la 62. "

De aici se poate deduce ca inca foarte multe autoritati contractante prefera sa isi publice anunturile in alte susrse. Rolicitatii monitorizeaza toate sursele si aduna toate anunturile de licitatii si achizitii publice intr-un singur loc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

interesant raportul... de unde il aveti?

rolicitatii spunea...

raportul a fost publicat pe siteul e-licitatie.ro la Data: 02.04.2007 16:56. daca doriti sa vedeti raportul complet va rog sa urmati link-ul: http://www.e-licitatie.ro/Public/Static/ro/Studiu_eLicitatie_31032007.doc

 
google analytics