16 nov. 2007

40 de etaje in spatele Pietei Mihai Viteazu

image

Grupul Imo Invest a propus printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ca pe viitor, investitorii sa poata sa ridice cladiri de peste 12 etaje. Regimul maxim de inaltime ar putea ajunge pana la 40 de niveluri, iar malul Somesului ar urma sa se transforme in esplanada.

Conform studiilor Imo Invest, regimul de inaltime propus nu ar afecta cu nimic aeroportul sau culoarul de zbor, dar acest lucru urmeaza sa fie verificat si de Autoritatea Aeronautica.

Iosif Pop, Presedintele Imo Invest, a precizat ca aceste propuneri ar putea fi realizate in cativa ani, asta in conditiile in care Primaria va da frau liber acestei perspective de dezvoltare.

Emil Boc, Primarul Clujului, a spus ca va sustine acest proiect. Problema majora care trebuie luata in calcul daca se va merge pe varianta implementarii unui asemenea proiect, este aceea a circulatiei in zona.

Proiectul a fost privit cu scepticism de care urbanisti, dar Emil Boc a precizat: „Nu suntem in camp deschis si trebuie sa facem ceva cu zona aceasta. Nu putem sa ne impiedicam de orice proprietar din zona, pentru ca nu vrem sa oprim dezvoltarea Clujului.."

Prin proiectul propus, Pop urmareste ca zona respectiva a Clujului sa devina un nuclu de firme din toate domeniile.

sursa: time4news.ro

Niciun comentariu:

 
google analytics