24 oct. 2007

Termeni financiari

Contract de finantare – act juridic încheiat între Organismul Intermediar si beneficiar, prin care se aprobã spre finantare un proiect si se stabilesc drepturile si obligatiile fiecãrei pãrti, si anume regulile ce trebuie respectate pe parcursul implementãrii proiectului.

Avans – sumele transferate, în baza unor documente justificative financiare (contracte, facturi s.a.) de cãtre beneficiarul finantãrii cãtre contractor (organizatia care furnizeazã produse, presteazã
servicii sau executã lucrãri în cadrul proiectului).

Prefinantare – sumele transferate, în baza contractului de finantare a proiectului, de Autoritatea de Certificare si Platã / Autoritatea de Management cãtre beneficiarul de finantare pentru a putea face plãti initiale cãtre un contractor.

Platã directã – transferul de sume direct de la Autoritatea de Certificare si Platã la beneficiarul finantãrii.

Platã indirectã – transferul de sume de la Autoritatea de Certificare si Platã la beneficiarul finantãrii prin intermediul Unitãtii de Platã, constituite la nivelul Autoritãtii de Management.

Cheltuialã eligibilã – cheltuialã efectuatã de cãtre beneficiarul de finantare în cadrul unui proiect finantat din Fonduri Structurale si de Coeziune si care este permisã de reglementãrile privind eligibilitatea cheltuielilor din aceste fonduri (a se vedea HG nr. 759/2007 si Ghidul solicitantului de finantare).

Cheltuialã neeligibilã – cheltuialã efectuatã de cãtre beneficiarul de finantare în cadrul unui proiect finantat din Fonduri Structurale si de Coeziune si care nu este permisã de reglementãrile privind eligibilitatea cheltuielilor din aceste
fonduri.

Niciun comentariu:

 
google analytics