10 oct. 2007

Modificari legislative - achizitii publice

ORDONANTA DE URGENTA nr. 34 din 19 aprilie 2006 (actualizata)

privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii

(actualizata pana la data de 4 octombrie 2007)

EMITENT: GUVERNUL

----------

 

ART. 9

Prezenta ordonanta de urgenta se aplica pentru:

a) atribuirea contractului de achizitie publica, inclusiv a contractului sectorial, in acest din urma caz fiind aplicabile prevederile cap. VIII;

b) incheierea acordului-cadru;

c) atribuirea contractului de achizitie publica de catre o persoana fizica/juridica, in cazul in care respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;

c) atribuirea contractului de achizitie publica de catre un operator economic, in cazul in care respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;

-------------

Lit. c) a Art. 9 a fost modificata de pct. 8 al articolului unic din LEGEA nr. 337 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 625 din 20 iulie 2006.

c) atribuirea contractului de lucrări de către un operator economic care nu are calitatea de autoritate contractantă, în cazul în care se îndeplinesc în mod cumulativ următoarele condiţii:

- respectivul contract este subvenţionat în mod direct, în proporţie de mai mult de 50%, de către o autoritate contractantă;

- valoarea estimată a respectivului contract este mai mare decât echivalentul în lei a 2.500.000 euro;

---------------

Litera c) a art. 9 a fost modificată de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 94 din 26 septembrie 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 676 din 4 octombrie 2007.

c^1) atribuirea contractului de servicii de către un operator economic care nu are calitatea de autoritate contractantă, în cazul în care se îndeplinesc în mod cumulativ următoarele condiţii:

- respectivul contract este subvenţionat în mod direct, în proporţie de mai mult de 50%, de către o autoritate contractantă;

- valoarea estimată a respectivului contract este mai mare decât echivalentul în lei a 125.000 euro;

---------------

Litera c^1) a art. 9 a fost introdusă de pct. 4 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 94 din 26 septembrie 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 676 din 4 octombrie 2007.

d) atribuirea contractului de achizitie publica de catre o autoritate contractanta, in numele si pentru o alta persoana fizica/juridica, in cazul in care respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50%, de catre o autoritate contractanta;

e) organizarea concursului de solutii;

f) atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice si a contractului de concesiune de servicii, in acest caz fiind aplicabile prevederile cap. VII.

ART. 10

In cazul prevazut la art. 9 lit. c) autoritatea contractanta are obligatia de a impune prin contractul de finantare aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta pentru atribuirea contractelor de achizitie publica respective.

ART. 10

(1) În cazurile prevăzute la art. 9 lit. c) şi c^1), autoritatea contractantă are obligaţia de a impune prin contractul de finanţare aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică respective.

(2) În cazul atribuirii de către un operator economic care nu are calitatea de autoritate contractantă a unui contract de furnizare care este subvenţionat în mod direct, în proporţie de mai mult de 50%, de către o autoritatea contractantă, aceasta din urmă are obligaţia, pentru atribuirea contractului respectiv, de a impune prin contractul de finanţare:

a) fie aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă;

b) fie aplicarea unei proceduri specifice stabilite prin norme interne de către respectiva autoritate contractantă, cu condiţia asigurării transmiterii unei invitaţii de participare către cel puţin 3 operatori economici la procedura respectivă.

(3) Prevederile alin. (2) sunt aplicabile şi în cazul atribuirii contractelor de servicii şi lucrări, subvenţionate în mod direct în proporţie de mai mult de 50% de către o autoritate contractantă, dar a căror valoare estimată este mai mică sau egală cu pragurile valorice prevăzute la art. 9 lit. c) şi c^1).

----------------

Niciun comentariu:

 
google analytics